VII. Országos Vizsla Fesztivál - Újhartyán

2018. 09. 02.

Újhartyán

Idén hetedik alkalommal került megrendezésre az Országos Vizsla Fesztivál.
Sok érdeklődő érkezett ismét Újhartyánba. Jöttek kicsik és nagyok, felnőttek és gyerekek, vizslák és nem vizslák.
Létszámuk az előzetes regisztráció szerint 250 fő, és a helyi látogatókkal a teljes létszám 350 főre tehető.
Az előrejelzést figyelve teljesen biztosak voltunk abban, hogy szeptember 2-án szép időnk lesz. Sajnos nem így lett. Mint mindig, most is csoportban indultunk 10 órakor a 6 és a 11 km-es erdei sétának. Idén is köszönjük a kutyáink nevében is a frissítő vizet és a kukát Göndörné Frajka Gabriella jegyzőnőnek. Eddig gyönyörű időnk volt. Éppen hogy elhagytuk a Benő tanyát, jöttek a csúnya felhők és ránk szakadt az ég, mintha dézsából öntötték volna. 1-2 kutyát leszámítva a négylábúakat kevésbé érdekelte a csapadék, olyannyira el voltak foglalva a szagokkal, a fajtatársakkal való kergetőzés, futkározás.
Amint visszaértünk a Béla gödörbe, a vendégek HOTDOG, kávé, ásványvíz és kézműves fagylalt között választhattak, a négylábúak örömére idén először volt (adalékmentes) kutyafagyi is. Sok tombola ajándék lelt gazdára, ám sajnos félbe kellett szakítanunk egy újabb erős, kiadós zápor miatt. Az égi áldást követően nyereményeső követett. TRÜKKVERSENYre lehetett jelentkezni, melyre bárki, bármilyen apró kis trükkel nevezhetett kutyájával. Mondanom sem kell, hogy itt harmadszor áztunk el. De mi nem vagyunk cukorból, és mert mi kitartó csapat vagyunk, azért is befejeztük a bemutatót mindenki örömére. Mára már rendhagyónak mondható mókás ügyességi vetélkedővel zártuk a fesztivál napot, amit 4. zápor miatt ismét félbe szakítottunk, de az eső elálltával mégiscsak kihirdettük a győzteseket.
A visszajelzések alapján vendégeink és a megfáradt négylábúak is jól érezték magukat az eső ellenére is. Tavaly és tavalyelőtt nagyon meleg volt, azért azt lássuk be, nem lehet mindig minden tökéletes, de nagyon igyekszünk. Több kiállító is volt az idén, akiknek portékáit ismerhették meg a résztvevők. A már jól ismert Platinum Magyarország és a Futrinka Magyar vizsla SOS fajtamentő Egyesület és a Malom utcai TakarmányTáp mellett, itt volt az Onlinekutyabolt.hu, a Viharlovasai is. Sok jó minőségű termékekkel térhettek haza az érdeklődők.
Köszönetnyilvánítás:
Szeretnénk köszönetet mondani magunk és kutyáink nevében: Újhartyán Város önkormányzatának, A Német Nemzetiségi önkormányzatnak az anyagi és tárgyi eszközök hozzájárulásáért.
További köszönet a Malom Takarmány Táp Kft-nek (Malom utca), Herman Szikvíznek, a Surman Kereskedőház Kft-nek, a Best Ice fagylaltnak, a Szivárványboltnak, és a Center Trade ABC valamint a pékség dolgozóinak támogatásáért, A Vízmű dolgozóinak valamint Kleneisel Józsika segítségéért, akik munkájukkal és hozzájárulásukkal segítettek ismét, hogy évről évre színvonalasabb programmal várjuk a városunkba érkező két és négylábú vendégeinket. Külön köszönet Herman Zsoltnak az ivóvízért és Surman Viktornak a felajánlásért, amiért a két és négylábúak is hálásak voltak. tényleg! :)
Tervezzük jövőre is a fesztivál megszervezését és bizakodók vagyunk a tekintetben, hogy jövőre ismét emelkedik a támogatóink valamint a látogatóink száma. Köszönjük szépen.
A TOMBOLA támogatói voltak: a VIHARLOVASAI, PLATINUM, MANQU, Best Ice, 8IN1 és VIZSLAKALANDOR ajándékokért. Fődíj: Egy 4 tagú családi lovas hintózás, a nyertes által válaszott és előre egyeztetett időpontban a Gidrán Major jóvoltából     

Az esemény kiemelt támogatói voltak:

Platinum Gidran Major A Viharlovasai Best_IceGaléria